Planar Interplay

The 5-storied house has a clear sectional distinction between public and private functions. The lower public zones comprise of entertainment rooms in the basement, landscaped courts and a visitor’s lounge on the entry level and an open-planned living and dining on the first floor. The upper three floors house all the bedrooms that connect to semi-private spaces internally and open onto uninterrupted balconies externally. The bedrooms as well as bathrooms enjoy ample glazing, yet are obscured by balconies and planters to maintain privacy. The front facade exhibits an interplay of planes – both horizontal and vertical in the form of balconies and fin walls. But this fragmentation is unified by employing macro elements like continuous walls as well as an encapsulating canopy.

Location

Defence Colony, New Delhi

Year

2019

Type

Residential

Size

10,000 sqft

Scope

Concept Design, Architectural Services

Client

Mr. Bhardwaj

SY-AL Team

Saurabh Syal (Principal Architect), Deena Dhayalan (Rendering)

Category
Date
d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor